Новата година започна със сбиване на група  от  9 цигани на улица "Кипарис". Сигналът за конфликт между жители на квартала е получен в обедните часове на първи януари.

При пристигане на посоченото в съобщението място,  автопатрул на Трето РУ установява участници в скандал и ги предупреждава, разяснявайки им какви могат да бъдат предприетите действия по ЗМВР. Малко след като служителите на реда напускат адреса, на тел 112 е получен нов сигнал за сбиване на по- голяма група роми.

На място са изпратени 5 автопатрула със служители на различни полицейски управления, които установяват две групи лица, участвали в сбиването. Трима от участниците в първата група:  43 годишния  Асен Т., Калинка М. - на 47 години и 21 годишния  Ахмет  М. са  прегледани в УМБАЛ " Свети Георги" и е установено, че Ахмед М.е със  счупване на лакът и пръст на ляв горен крайник, а  жената и по- възрастния мъж са  само  с охлузни рани в областта на крайниците.

Участниците  в скандала от другата група са от една и съща фамилия- шестима мъже на възраст между 27 и 50 години. След извършен медицински преглед на най- младия мъж от групата е установена травма в областта на главата.

Всички лица са доведени в РУ и ще бъдат задържани за срок до 24 часа по ЗМВР, а на мястото на сбиването извършва оглед разследващ полицай.  Работата по случая продължава група при Трето РУ. В района има засилено полицейско присъствие, но няма напрежение.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ