След удара на данъчните в клуб „Галакси”, служителите на приходната агенция са ударили и "Сикретс". Чалга заведението, намиращо се на булевард „България” е заплашено от запечатване, съобщава TrafficNews.bg.  Днес името на фирмата, стопанисваща нощния клуб, е вписано в „черните” списъци на данъчните за неизрядни данъкоплатци.

В случая става въпрос за нередност, свързана с касовия апарат и по-точно с неиздаване на фискален бон. 

През изминалия уикенд се  проведе масова акция на Икономическа полиция, НАП и агенция Митници. Проверени бяха най- популярните ресторанти и клубове под тепетата. Почти всички нощни барове са били атакувани от държавните служители.

Проверявани са били стриктно документациите на фирмите, касовите апарати, трудовите договори, както и дали се издават фискални бележки.

В началото на декември клуб "Галакси" попадна в списъците с търговски обекти, заплашени с принудителна мярка запечатване до 30 дни. Фирмата, стопанисваща заведението, е вписана дори два пъти в графата за неизрядни данъкоплатци.

През изминалия отчетен период под ударите на данъчните е попаднала и бензиностанция, намираща се на Карловско шосе. Обектът се намира на входа на село Граф Игнатиево.

Мярката може да бъде обжалвана пред Административния съд, а глобата да бъде заплатена, но това не влияе на изпълнението. Тя просто ще отпадне, ако съдът се произнесе в тази насока.