Страшна трагедия почерни гърменските села Дебрен, Осиково и цялата община. Погребаха 16-годишната Милятка Купенова, която се удави в река Върбица край Момчилград. 

Милятка Купенова, която е родом от гърменското село Дебрен, но живее с майка си в село Осиково и другото удавило се момиче били ученички в Средното мюсюлманско училище в Момчилград. В деня на неописуемата трагедия те и техни съученички отишли да се разходят и  разхладят в безобиден на пръв поглед вир на река Върбица. Докато се къпели, се появила водна змия и момичетата се паникьосани и уплашени, хукнали да бягат, но се подхлъзнали на камъните, загубили равновесие и потънали във водата, пише "Топ преса".

Телата на двете девойки бяха извадени сравнително бързо от реката, от водолази и служители на МВР Момчилград, но и двете са се били удавили вече, коментират версията за трагедията в двете гърменски села Осиково и Дебрен. След направените аутопсии, телата на починалите момичета са били предадени на близките им. Разследващите от Момчилград са категорични, че няма улики за извършено престъпление.

В събота цялото село Осиково, близки и приятели на удавилата се в река Върбица девойка и на баща й Измир Купенов от Дебрен се простиха с поредният млад живот отишъл си от този свят твърде рано.

Сред развода преди 6-7 години на родителите на починалото момиче – Фикрие от Осиково и Измир Купенов от Дебрен, девойката заживяла с майка си в Осиково. От там тя заминала да учи в Средното ислямско училище в Момчилград,  където изгуби съвсем крехкият си живот.

И двамата родители на момичето след развода си имат нови семейства.