34-годишен баща наби чуждо дете заради обиди към дъщеря му. Инцидентът станал на детската площадка в благоевградското село Покровник на 29 май след 19.30 ч., пише struma.bg.


По-рано през деня по време на игра 10-годишно момче се скарало с момиче от селото и започнало да го нарича с нецензурни думи, от рода на „кучко“ и т.н. 

Момичето се разплакало и се прибрало разстроено вкъщи, където разказало на баща си за случката. Ядосаният родител тръгнал към детската площадка заедно с дъщеря си, която му посочила грубиянина.

Бащата му ударил един шамар и го наритал, след което се прибрал вкъщи. В резултат на боя момчето получило цицина на главата и синини по тялото. То е настанено за лечение в МБАЛ – Благоевград с хематом в задната част на главата и без опасност за живота.

Родителят, раздавал улично правосъдие, е задържан с полицейска заповед за 24 часа, след което е освободен. За случая е уведомена Районна прокуратура – Благоевград, срещу бащата е образувано досъдебно производство за едро хулиганство. Пред разследващите той е отрекъл, че е набил детето.

Пострадалото момче, което е прието със съмнение за комоцио в хирургичното отделение, след консултация с невролог и педиатър вчера е изписано от болницата в добро състояние. 

Според местни жители момчето, което е ромче, било от проблемните деца, тъй като и друг път имало агресивни прояви към връстниците си.