С изкълчено рамо депутатът от ГЕРБ Петър Петров дойде да се поклони пред паметника на капитан Бураго за загиналите за Освобождението на Пловдив. Подхлъзнах се на моста на Адата, сподели Петров, който не пропуска важните събития в Пловдив, информира Марица.бг.
 

На тържествената церемония в Дондуковата градина до Дома на младоженците бяха народните представители Стефан Дедев и Атанас Ташков от ГЕРБ, както и Георги Търновалийски от БСП. Кметът Иван Тотев отстъстваше, защото е в отпуск и го замества Розалин Петков. Председателят на Общинския съвет Савина Петкова, районните кметове и група граждани почетоха героите с падане на колене. Военен духов оркестър и представителна рота се включиха в честването на 139 години от Освобождението на Пловдив.
 
Преподавателят от ПУ "П. Хилендарски" доц. Тодор Радев произнесе съдържателно слово, без да чете, в което подчерта, че русофобията не носи нищо добро на България. Да бъдем преди всичко българофили, но да почитаме приноса на освободителите, призова историкът.