Районна прокуратура – Перник внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Димитър Д. и Рая Г., извършили престъпления по чл. 325, ал. 2, вр. ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2, вр. ал. 1 и по чл. 269, ал. 1 от НК.

На 24.07.2016 г., в гр. Радомир, обвиняемият Д. извършил непристойни действия, като използвал обидни думи и изрази спрямо служители на ОД на МВР – гр. Перник и отправил заплахи към тях: „познавам всички съдии и прокурори“, „ще ви купя всичките“.

Същия ден, в сградата на РУ – гр. Радомир, той се заканил да ги „уволни“ и да си „търсят нова работа“, с цел да ги принуди да не изпълнят служебните се задължения, свързани с изготвянето на писмена заповед за задържане и настаняването му в помещение за задържани лица.

Неговата съучастничка в престъпленията – Рая Г., също отправила по адрес на полицаите обидни думи и изрази, нанесла удари с крака и ръце по служебния автомобил и хвърлила запалена цигара по тях. Агресивната жена заплашила служителите на реда, че е „болна от СПИН и ще ги зарази умишлено, ако я доближат“. Подобно държане продължило и по време на транспортирането й от гр. Радомир до сградата на 01 РУ ОД на МВР-гр. Перник. Впоследствие обвиняемата нанесла удари с крака и ръце по вратата на помещение за настаняване на задържани лица – килия № 4, хвърляла предмети, предоставени й за лично ползване, крещяла и викала. С непристойните си действия жената целяла да принуди служителите на реда да не изпълнят задълженията си и да не задържат лице, обявено за издирване.

Предстои делото да продължи в съда.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!