33-годишен смолянчанин беше осъден за хулиганство на 10 денонощия арест от Районния съд в Смолян, след като вилня мъртвопиян пред читалището в смолянския квартал Райково пред очите на майки с деца и пенсионери, съобщава "Марица".

С.Д. е стар познайник на полицията. До 21 часа вечерта в понеделник той успял да се почерпи с 800 милилитра уиски и няколко бири на пейките пред читалище "Балкански просветител". Пияният мъж фиксирал компания в съседство, която не го познавала, и предизвикал скандал, като обиждал трима младежи и ударил единият от тях зад врата, твърдейки, че му дължи пари. Компанията свидетелства пред съда, че не познава мъжа и не му дължи пари. Но го виждала редовно пиян да обижда хора в квартала, настоявайки, че всеки му дължи пари.

Хората от района подали сигнал и полицейски наряд пристигнал на място. Пияният обиждал и униформените и блъснал единият от полицаите. В ареста той продължил да буйства, наричайки полицаите „палячовци" и "отрепки“. Изпаднал в ярост, понеже искал да бъде освободен, тъй като имал рожден ден и имал планове да празнува, стана ясно в съдебна зала. Мъжът е осъждан за кражби и транспортно престъпление, преди броени дни пак бил задържан в ареста за побой в същия квартал.