Джип лети с бясна скорост и изпреварва автомобили в нарушение, като минава през непрекъсната линия в участъка на Околовръстното край разклона за Марково. За поредния абсурден случай по родните пътища пише TrafficNews. 

Опасната маневра е извършена на същото място, където навръх Великден трима души загубиха животите си. Нарушението е станало ден след жестоката катастрофа. 

Два автомобила се удариха челно, след като единият от водачите предприема изпреварване. Трагедията се случи на новия участък на Околовръстното шосе, което бе позволено за движение преди по-малко от седмица. 

На злополучния участък, водач на джип наруши редица правила, рискувайки живота на пътуващите по шосето. На отсечката, където ограничението на скоростта е 90 км/ч.  и маркировката забранява маневрата изпреварване, джипът се впуска в насрещното и задминава колоната от коли. Нещо повече – по думите на наши читатели в насрещното е имало и други превозни средства.

„Отново се предприемат маневри, които могат да застрашат други човешки животи. Без да се мисли за последствията. Отново на същото място, където загинаха трима души, в следствие на неправилно и дори забранено изпреварване”, коментира свидетелка на абсурдната ситуация.


Пловдивчанката допълни, че Околовръстното е изключително натоварено дори в почивните дни, а трасето в същото време изключително тясно.

Жената е на мнение, че пътните платна трябва да се разширят и да бъде оставено разстояние между мантинелите и платната.

Такова е мнението на редица пловдивчани. 

Хората смятат, че там мантинели не са необходими, тъй като и при нужда няма къде се отбие, а преди при екстремна ситуация е можело да се влезе в банкета.  Друг поставян въпрос е дали законът задължава поставянето на мантинелите там, както и дали е законно пуснат в експлоатация.