Двама от пациентите, настанени в шуменската болница след инцидента в Хитрино, вече са изписани. В лечебното заведение остават шестима от пострадалите. Това съобщи пред журналист министърът на здравеопазването в оставка Петър Москов след посещението си в болницата. Един от пациентите е в интензивното отделение, състоянието му е стабилизирано, но тежко. Останалите петима са в задоволително общо състояние, отбеляза Москов.
По думите му ще има финансова компенсация за лечебните заведения, където са настанени пострадали от Хитрино. Личните лекари в областта ще обслужват пациенти от това селище, независимо дали са в пациентските им листи, а аптеките ще им доставят лекарства без да изискват рецептурни книжки или друг документ, каза още здравният министър в оставка.

На въпрос свързан с оказването на медицинска помощ на пациенти, които не са здравно осигурени, Москов каза, че "спешността е изцяло ангажимент по закон и Конституция на държавата и тук статута на осигуреност няма значение, такива пациенти са обгрижени и ще продължат да бъдат обгрижвани".

Петър Москов и неговият заместник Ваньо Шарков дадоха висока оценка за работата на екипите на шуменската болница.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ ЗА ТРАГЕДИЯТА В ХИТРИНО!