Доброволец във Видинската болница излезе с призив към своите съграждани чрез публикация във фейсбук, съобщава BulNews. 

В поста си Ивайло Ц., който е доброволец от 12 дни, описва дейността, която е извършвал в борбата с коварната зараза. Той споделя, че е помагал за вкарване на починали с COVID-19 в моргата и местене на болни от носилки. 

Младият мъж призовава всички, които имат възможност да помогнат на лечебното заведение в трудната ситуация. 
Публикуваме написаното от него без редакторска намеса: 

 "Преди 12 дни станах доброволец в МБАЛ „Св. Петка“ в град Видин. Прочетох призива на боницата за тежката ситуация и не се поколебах. С доброволчеството си едва ли ще спрем разпространението на Ковид, но можем да улесним до някаква степен работата на болницата.

С добрволчеството помагате повече психически на доктроите, мед. сестри, санитари, пациенти. Усещането, че не си забравен е вдъхновяващо за работата в болницата и това го видях, и усетих много пъти за тези 12 дни. За тези дни помагах за вкарване на починали пациенти в моргата, местене на болни от носилки, дезинфекция и тн., и продължавам с добрволчеството, ако не ви притеснява това моля  прочетете следното: 

Търсят се спешно доброволци за видинската болница

Заради тежката ситуация, свързана с разпространението на COVID-19, нарасналия брой хоспитализирани и чакащи пред Спешното отделение на МБАЛ „Св. Петка“, ръководството й отправи апел към Областния щаб за набиране на доброволци, които да помагат в санитарната дейност и пропускателния режим. Те ще бъдат ангажирани от понеделник до петък, от 9.00 ч. до 17.00 ч. Доброволците ще преминат инструктаж в лечебното заведение. Не са необходими медицински познания и специални умения.

Всички желаещи могат да се запишат на тел.: 094/602131, МБАЛ "Св. Петка", регистратура".