Мистерията с изчезването и най-вероятното отвличане на 43-годишния Янек Миланов от Дупница продължава повече от два месеца. Мъжът за последно е засечен от камери в джипа на Васил Капланов-Каплата в късната вечер на 31 юли. Капланов бе арестуван за закана с убийство към Димитър Недев, който коментирал с социалните мрежи изчезването на Янек.

Адвокат с нови скандални факти за мистерията около изчезването на Янек Миланов

Официалната информация по случая продължава да бъде твърде оскъдна, но издирването на дупничанина продължава. В същото време и в социалните мрежи не спират дискусиите около мистерията. В групата, създадена от брата на изчезналия - Марио, ежедневно има публикации по темата. От една от тях става ясно, че случаят на Янек вече вълнува сериозно и Франция.

В статия, публикувана в "le monde", се разказва за историята на Янек.
 


 


 


 

"В България - брат, изправен пред подземния свят.

Янек Миланов, който от седемнадесет години живее и работи във Франция, изчезва това лято в родния си град Дупница, отвлечен от местен мафиот. Брат му Марио премества небето и земята, за да го намери. Неговата борба разкрива влиянието на организираната престъпност върху обществото.", е поместен част от материала като пост в грушпата.

Под него веднага заваляха и коментари на потребителите:

"Tanya Karabelyova Прекланям се пред братската обич ,и съжалявам най -искрено за болката на Марио !!!

Полицейски шеф хвърли бомба за изчезването на Янек

Диляна Петрова Съжалявам много но но него си го нема

Zlatka Georgieva Братска обич дано да се видят и прегърнат

Petranka Borisova Не можем да отнемем болката на Марио, но я споделяме чистосърдечно. 

Magdalena Slavova Това може да се случи на всеки от нас.

Само привидно изглежда, че живеем в съвмременна, хуманна и правова държава, докато пряко или косвено не попаднем на пътя на низко същество като убиеца, което има поне по няколко свои двойника във всяка община...

Тогава разбираме, че сме съвсем сами и че е било илюзия и въпрос на късмет, да живеем в тази мараня, че всъщност живеем в държава, която е на косъм от държавите, където всеки коли и беси, държава на брутално и невярващо безправие и властие на низки същества- психопати и нарцисисти." гласят част от коментарите.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!