Прясно ремонтиран тротоар на улица "Луда Яна" в пловдивския район "Северен" се оказа опасен за живота. Заради липсващи плочки пешеходец пропадна и си контузи крака, съобщава "Марица".

Преди броени дни улицата се сдоби с нови настилки и тротоари, направени като част от дейностите по Водния проект на Пловдив. 


 Няколко от плочките обаче липсват и в резултат на това млад мъж е пропаднал и получил рани на крака. Снимка от инцидента и пострадалия пешеходец вече се появиха в социалните мрежи.

На мястото веднага пристигна екип на Спешна помощ, който вече откара контузения мъж за снимка и по-детайлен преглед. Младият мъж не е пострадал сериозно, но възнамерява да си извади медицинско. От снимките се вижда, че под новите плочки е останала сериозна кухина, а околните плочки са сериозно разместени и денивелирани. 


От пресцентъра на общината съобщиха, че мястото вече е обезопасено и към момента тече проверка, разпредена от ресорния заместник-кмет Пламен Райчев, съвместно с ръководителя на проекта, представител на надзора и инспектори от общинския инспекторат. След като бъдат установени нарушенията, ще бъдат съставени санкции на изпълнителя, увериха от Община Пловдив. 


Изпълнител на тази част от мащабния воден проект на Пловдив е консорциумът между фирмите Европейски пътища“ АД и „Грома Холдин“ ЕООД. От тях коментар все още няма.