Дупничанин вдигна на крак полицията, след като заяви на съпругата си, че от ревност ще сложи край на живота си. 38-г. С.И. и съпругата му завихрили скандал, той силно ревнувал половинката си и дори й забранявал да говори с мъжете на съседките си, съобщава struma.bg.

Съпругата му имала неблагоразумието да поздрави възрастен съсед и вкъщи мъжът й заявил, че много я обича и не може да понася да говори с чужди мъже, дори и да ги поздравява. Грабнал кухненския нож и заявил, че е готов да умре, за да й покаже любовта си.

Въпреки молбите на съпругата му да остави ножа и обещанията, че повече няма да поздравява съседа, мъжът не отстъпвал от намерението си. Жена му била принудена да търси помощ на тел. 112. На място пристигнала патрулка от РУП – Дупница, с двама полицаи.

Те половин час увещавали мъжа да им даде ножа, но той бил непреклонен в желанието си да покаже колко много обича жена си. Единият от униформените отнел за секунди вниманието на ревнивеца и другият изтръгнал ножа от ръцете му. Полицаите изчакали младият мъж да се успокои и си тръгнали.

В семейството и друг път е имало скандали от ревност, но до такава крайност не се е стигало, коментираха съседи, чули за екшъна.