През октомври миналата година изчезна дете от село Николаево, община Стражица. Вече 11 месеца продължава да няма следа от него.


Липсва и официална информация за развитието на разследването по случая. Родителите на малкия Мариян обаче не губят вярата си, че отново ще видят сина си, съобщава БНТ.

В края на октомври миналата година малкият Мариян е бил само на година и пет месеца и едва проходил. Въпреки това, оставен без надзор за броени минути, изчезва и оттогава няма никаква следа от него.

Бащата и майката на Мариян са убедени, че детето им не се е изгубило, а е отвлечено.

Стоян Хубов, баща на изчезналото дете: Детенцето си беше ей тук. Оттук се е вземало детето, няма начин. Детето самичко никога няма да слезе надолу до чешмата или да отиде нанякъде, защото то самичко не стоеше. Детето ми е отвлечено, аз съм сигурен.

Те вярват, че детето им е живо и дори са отпразнували рождения му ден през май, с надеждата, че ще го видят отново.

Стоян Хубов, баща на изчезналото дете: Пак си почерпих с бонбони. Знам, че детето ми е живо. Аз съм сигурен, че е живо. Просто си искам детенцето. Друго нищо не искам, искам детенцето да се върне.

Няма обаче официална информация по следствието, след като и прокуратурата обяви около месец след изчезването на детето, че се разследва отвличане.

Румен Цанев, кметски наместник на с. Николаево: Работят още по случая, доколкото съм запознат. Идвали са много следователи, психолози. Всичко са работили, досега няма никакъв резултат.

Стоян Хубов, баща на изчезналото дете: Аз не мога да разбера таз нашата българската полиция. Голяма държава сме и как може такова нещо, едно дете да не може да се намери. Само да искат, ще го намерят. Аз съм сигурен.

Аз, ако мога света ще обърна, ще го намеря. И искам да помоля главния прокурор Иван Гешев, малко да вземе по-насериозно този случай.

Стоян Хубов добави, че освен екипът на БНТ, скоро никой не ги е потърсил за въпроси или информация за изчезналото им дете. И припомни, че е готов да даде възнаграждение на всеки, който помогне детето му отново да се върне у дома.