Малка група протестиращи срещу правителството потеглиха около 10:00 ч. днес по автомагистрала „Тракия“ в посока към Пазарджик.

Тяхната цел бе да шофират по аутобана с 30 - 50 километра в час, за да предизвикат задръстване и да затапят скоростния път.

По информация на медията ни в импровизираното "автошествие" са се включили едва десетина автомобила, 3 от които са били специализирани коли на сриналата се до кабеларка bTV. Тя обаче отново се включи на вълна Канна Рачева и разду желаното задръстване до цели 20 километра. 

В резултат на действията на малобройната групичка протестиращи, едва не се стигна до опасни инциденти. Изнервени от пъплещия им керван шофьори са опитали изпреварване по аварийната лента.

Само навременната намеса на пътната полиция е предотвратила тежки последствия.

В крайна сметка колите на протестиращи не успяха да постигнат целта си да блокират магистралата. 

Припомняме, че вчера обективната в далечното минало телевизия bTV за пореден път пробва да поднесе на зрителите си манипулативен материал за протестите срещу премиера Борисов и главния прокурор Гешев.

В централната си емисия "медията" включи репортаж от Габрово, в който се твърди за шествие от 50 автомобила като проява на недоволство срещу кабинета.

За да е по-убедителна телевизията нейна репортерка предаваше на живо в една от колите, която не беше брандирана със символите на bTV. Зрителите обаче останаха изненадани, когато забелязаха, че въпросната регистрация на автомобила е софийска.