Искра от електрожен предизвика пожар в мазетата на голям жилищен блок в Кюстендил. Екип на пожарната реагирал своевременно и парно помещение с котли в седеметажната сграда на улица „Людмил Янков“ е само с опушени стени, пише struma.bg.

Живущи в блока стояха притеснени пред входа, коментирайки ситуацията.

„Аз излязох в 10.15 часа сутринта, той Марин си работеше с електрожена, нещо заваряваше. Казах му, че не е необходимо вътре да работи, защото е опасно. С него обаче не можеш да излезеш на глава. Освен това електроженът е стар и ето, като нищо може да стане беля”, коментира 67-годишният Атанас Биков.

Огнеборците са спасили леснозапалими дървени стълби в помещението.

„В тези стари блокове е така, няма никакво разбирателство, всеки си прави каквото си иска. Никой не се съобразява със съседите, че ще им навреди по някакъв начин. Ние сме като в комедийния сериал „Етажна собственост”.

Ама трябва най-после да влезе законът за професионалните домоуправители. Те ще си получават месечни заплати и стриктно ще следят ситуацията във входа.

Сега например на нас ни протече покривът, съседка от първия етаж, а и не само тя, отказа да даде пари. Вика – ами на мен не ми тече, оправяйте се”, коментира обитател от „Г” вход на блока.

„Сега на Марин да вземат да му съставят един акт от пожарната и друг път да не се прави на майстор”, коментираха хората.