Инспектори от Бургаската Агенция по храните и полицаи спретнали истинска гонка на роми с вмирисана риба край Приморско. Измамниците на пътя често продават сафрид, но той е от Китай и няма нищо общо с пресния български. Предлагат каракуда с отрязана глава и изчистена, за която твърдят, че е ципура, както и океански паламуд.
"Действахме по сигнал. Нарушителите ни избягаха на два пъти за няколко дни, когато ни виждаха, че приближаваме с колата. Разбрахме, че имат стройна организация- един човек, очевидно шефът им, ги разставя на няколко места по пътя. Но когато получихме сигнала тръгнахме подготвени: с четири екипа и два екипа от Приморско, заедно с полицията. Направихме им капан в двете посоки по пътя и хванахме четирима роми, преди да се усетят", разказа д- р Георги Митев, шеф на Агенцията по храните в морския град.
 
След като били заловени, ромите побеснели и започнали да чупят табелите си с надписи "Риба", съобщи „Труд”.
 
Ромите продавали морска котка вместо калкан и рибата "сайра", за която твърдели, че е зарган. Опитвали се да пласират попчета, лехия и сарпа. Рибата била вмирисана.
За сведение на туристите, в момента, рибарите вадят сафрид, барбун, меджит и попчета. Така че само тази риба може да е прясна черноморска, но не продавана в мръсни каси, натъпкани в нечий багажник, а на рибната борса и специализираните магазини.