Завеяна кондукторка от градския транспорт на Бургас сътвори невиждан екшън между 8 и 9 ч. в автобус „Б2“, превозващ пътници от жк „Славейков“ към ЦГЧ и жк „Меден рудник“, съобщава "Флагман", позовавайки се на инцидента. 

Гражданинът отишъл на работа с близо час и половина закъснение, бил е наказан от началника си, но това не е било най-страшното. Той е бил подложен на унизително обискиране от страна на униформени полицаи.

Той и още десетина мъже, които били най-съмнителни, изглеждащи като джебчии, били подложени на щателно опипване от страна на полицаите, но и другите над 40 човека в автобуса също не били пощадени заради създадена от кондукторката на автобуса извънредна ситуация.

Нищо не предвещавало разразилата се драма в придвижващия се към ЦГЧ автобус, когато между спортна зала „Младост“ и УМБАЛ –Бургас кондукторката започнала неистово да крещи: „Откраднаха ми парите!“. Шофьорът заключил вратите и спрял на място.

Обадил се на тел. 112 заради истеричните изблици на колежката му, която викала, че някой е бръкнал и й е взел парите от продадените билети, намиращи се във външен джоб на чантата й. Тутакси „долетели“ три патрулни коли с надути сирени. 

От тях изскочили униформени полицаи, нахлули вътре и с респектиращ тон направили оглед на „най-съмнителните типове“. Извадили ги отвън и започнали да ги опипват и разпитват. След това претърсването продължило и автобуса, докато хората звъняли на работодателите си, че ще закъснеят за работа, поради нелепия инцидент.

Трагикомичният спектакъл с претърсването е продължил близо час и е бил пред приключване, когато кондукторката изненадващо възкликнала насред смълчаното се и унило множество, подчинено да изтърбушва собствените си чанти и джобове.

„Спокойно! Намерих си парите!“, извикала тя на полицаите. После с радостен тон показала, че служебните пари всъщност държала в най-вътрешната преграда на личната си чанта и те си стояли непокътнати. 

Свидетелят на случилото се настоява тази служителка да получи наказание заради разсеяността.