Пиян шофьор, опитал се да избяга от полицията и оказал съпротива при арест, се размина с условна присъда, пише BulNews.
31-годишният К.К.М. от село Еловица, който е със средно образование, неженен и неосъждан, беше изправен на подсъдимата скамейка по бързата процедура и се призна за виновен по повдигнатите обвинения.

Екшънът се разиграл посред нощ на 27 август в монтанското село Гаврил Геново. Около 00.30 часа пред сградата на местната пожарна полицаи с патрулка подали знак за спиране на движещ се с висока скорост бордов автомобил „Фиат Улисе”. Мъжът зад волана обаче не се подчинил и натиснал до долу педала на газта.

Ченгетата се впуснали в бясна гонка и преследвали със светлинен сигнал и пусната сирена беглеца. Те успели да го засекат на около 500 метра по-натам, в землището на селото. Перипетиите им с мъжа зад волана обаче не спрели дотук. Той категорично отказал да излезе от колата и се заключил вътре. На мястото дошъл дори началникът на полицейския участък. Наложило се униформените да го извлекат от колата, докато той се съпротивлявал с всички сили.

След като най-накрая мъжът бил изкаран от возилото, станало ясно, че той е пиян. Проба с дрегер отчела концентрация от 1.90 промила. Ченгетата му щракнали белезниците и го тикнали да изтрезнява в ареста. Две седмици по-късно той е изправен пред съда да отговаря за делата си.

За бягството от органите на реда и съпротивата при арест, магистратите постановили две глоби от по 1000 лева на нарушителя. За шофирането му в нетрезво състояние е произнесена присъда 1 година лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок. За трите провинения е наложено едно общо наказание – условното. Освен това книжката на джигита е отнета за 1 година, считано от нощта на задържането му.