41-годишен мъж е задържан в Пловдив за заплаха с оръжие на служител на охранителна фирма. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Мъжът е в ареста за грубо нарушение на обществения ред в областния град. Към 4.00 часа в събота екип на Пето РУ се е отзовал на сигнал за конфликт пред заведение за бързо хранене на ул. „Съединение“. Изяснено е, че клиент във видимо нетрезво състояние отправил обиди и закани към персонала.

Агресия мъжът проявил и към служители на частна охранителна фирма, които заплашил с нож и огнестрелно оръжие и насъскал срещу тях куче от порода питбул.

По време на случилото се няма пострадали. След като е неутрализиран, 41-годишният извършител е задържан в полицейския арест. Той е известен с множество криминални прояви, сред които и употреба на наркотици.

При обиск и претърсване в жилището му са иззети нож и незаконно притежавани пистолет и пушка. Намерено е и бяло прахообразно вещество, чието количество и съдържание предстои да бъде анализирано.

По разпореждане на дежурен районен прокурор срещу пловдивчанина е образувано досъдебно производство, постановена му е мярка „Задържане под стража“ за срок до 72 часа.