Пишман-любовникът на фаталната красавица от Карлово - Пенка Д., се оказа стар познайник на полицията. 34-годишният Костадин Николов от село Розино имал издънки и проблеми с правосъдието и друг път, разкриха за БЛИЦ познати на младия мъж. От полицията потвърдиха информаията. Костадин е живял известно време в Англия, но се върнал без пари. Правел е дребни престъпления в България, тръгнал по недобър път. 

БЛИЦ припомня, че Костадин Николов е в ареста за постоянно. Той е извършил последното престъпление при изтърпяване на условна присъда за шофиране в пияно състояние. Съучастничката му Пенка е на свобода с 2 000 лева парична гаранция. Тя е освободена от ареста задари чистото си съдебно минало и за това, че има дете, за което трябва да се грижи. Както първи съобщихме, в началото на месеца Пенка замислила подла схема и привлякла като съучастник любовника си. Тя работила в офис на кредитна институция в Карлово, но въртяла далавери отдавна. От името на хора, които са й бивши клиенти, кандидатствала за бързи кредити, без жертвите да подозират. Пазела е личните им данни години наред. Част от тях са открити при обиск в дома й. Явно е затънала и се е оплела, защото шефовете й усетили нещо и започнали вътрешна проверка. Тогава Пенка решила да действа и да инсценира обир от престъпници. Тя извикала Костадин Николов, разбили касата, задигнали 8 900 лева, въпреки, че когато Пенка давала показания, казала на полицията, че от офиса са изчезнали 22 500 лева.

По този начин е искала да покрие липсите в касата, напревени от нея. След като е била арестувана, е закопчан и любовникът й. Разследващите са установили, че Пенка е броила 3 000 лева от задигнатото на Костадин, половината от тях били открити в него. В служителката не са намерени никакви пари. Предстои карловските Бони и Клайд да се изправят пред съда. 

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ