Попълнете търсена ключова дума или фраза

Експерт: При 5 бала вълнение е безразсъдно да се разхождаш на вълнолом

https://blitz.bg/obshtestvo/regioni/ekspert-pri-5-bala-vlnenie-e-bezrazsdno-da-se-razkhozhdash-na-vlnolom_news620862.html Blitz.bg Варна, България 17 Авг. 2018, 08:37 1824 прочита 0 коментара

Целта на вълнолома е да разбива вълните. Разходките по него са страничен проблем. Когато има 5 бала вълнение е опасно и не могат хора да се разхождат там. Това каза Ангел Забуртов, ген. директор на ДП „Пристанищна инфраструктура“.

Той изрази изумлението си от факта, че след 110 г. на това съоръжение сме се докарали да имаме нужда от обучение за призиви за безопасност при 5 бала вълнение и, че трябва районът да се обезопаси. „Може телевизията да обучи хората, че като има опасност трябва да носят отговорност за действията си. „За мен вината е на родителите, които оставят децата си, които не могат да взимат самостоятелни решения, да се разхождат на вълнолом“, каза Забуртов. „При 5 бала вълнение е безразсъдно да се разхождаш на вълнолом“, категоричен бе той.

Ангел Забуртов отбеляза, че това е любимо място за разходки на варненци. „Освен превенция и да възпитаме децата си да носят отговорност и да не подценяват риска, друго не може да се направи“.

На въпрос дали съоръжението не може да се обезопаси, той заяви: „Как да обезопасиш съоръжение, което е предназначено да разбива вълни. Нека местните хора отговорно да кажат къде са виждали да има парапет на вълнолом“.

0 Коментара:

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам