Николай Динев, по известен в ъндърграунд средите като Брейка, е агресорът, който атакувал цивилни ченгета от Второ РУ в Бургас. 35-годишният бургазлия нападнал служителите от отдел "Криминална полиция" с електрошок, приличаш на мобилен телефон, съобщава "Флагман".

Сцената се разиграла в жк. "Славейков", докато полицаите работели по друг сигнал за престъпници, кръжащи в района. В района на блок 24 те засекли случайно мъж, облечен с анцуг и доста съмнително поведение. Те поискали личните документи на Николай Динев, за да извършват проверка. 

В момента, в който Брейка бръкнал в джоба на горнището си, вместо документи, извадил електрошок, който насочил към единия от полицаите. Екшънът продължил няколко минути, като Динев е повален на земята и закопчан с белезници. 
Брейка е стар познайник на органите на реда

Николай Брейка е криминално проявен. Досието му е доста дебело, в него може да намерим редица случаи, когато е бил задържан с различни по вид наркотици. Динев е съден за сводничество и склоняване към проституция. 

Електрошокът, който Брейка използвал, за да се отърве от пореден арест, е много интересен. Външно прилича на обикновен айфон, но средният бутон, който при телефоните активира екрана, задейства метални планки, намиращи се в горната му част, които произвеждат характерната за електрошока синя електрическа дъга. Чрез токов удар успял да нанесе сериозни травми по тялото на криминалиста.