"Мерцедес" е с щети за над 2 000 лева, след пропадане в счупена шахта на улица „Скалата” в Асеновград. Историята за инцидента разказа самият собственик на колата – Аспарух Атанасов, който по ирония на съдбата е регионален представител на застрахователна компания в града, пише Actualno.com.

"Карал съм с не повече от 10 км/ч., тъй като там и да искаш няма как да караш по-бързо.Автомобилът хлътна в шахтата и напред не можеше да излезе. Единственият начин беше назад... Шахтата се обърна и ефектът е налице", обясни потърпевшият. Вследствие на пропадането, колата е със скъсан калник – там, където се захваща за бронята, а самата тя вече не става за ползване. По думите на Аспарух, ще трябва да се купи и нов подкалник, който като се свали не се знае какво ще изскочи още.

"Не мисля, че е нормално, докато шофираш, да пропадаш в шахти или дупки, от които да се чудиш назад или напред да излизаш..." Първоначалната реакция на асеновградчанина е била нормалната за всеки, на когото се случи подобно нещо, но след това, той обръща ситуацията в шега. „Не мога да кажа, че бях много положително настроен в първия момент. Но се радвам, чешахтата беше само една, а не бяха две, че да пропадна и с двете гуми", смее се момчето.

Веднага след случката Аспарух се е обадил на Спешен телефон 112. Полицейските служители са пристигнали на мястото на инцидента в рамките на 1-2 минути и са си свършили работата бързо, от което асеновградчанинът казва, че е „положително учуден”. Написан е протокол по случая и вече е заведена щета пред застрахователите.

По случая от Община Асеновград коментираха, че въпросната шахта е била ремонтирана два пъти, а капаците са били крадени след всеки ремонт. Служители на Администрацията в града отново ще извършат инспекция на мястото и ще бъдат предприети мерки за възстановяване на повърхността, обещаха от градската управа.