Кой е най-големият фен на Бойко Борисов в бургаското духовенство? Това стана ясно при днешното посещение на министър-председателя в Бургас, пише "Флагман".

Премиерът трябваше да открие реконструираната Морска градина, а кметът Димитър Николов го чакаше на входа на Приморския парк, за да отидат заедно до възстановения фонтан, където бе официалната церемония.

Приближавайки мястото Бойко Борисов бе посрещнат от отец Петър Василев, председател на настоятелство на храма „Св.св.Кирил и Методий”, един от висшите църковни представители в Бургас.

„Това е най-големият ви фен в бургаското духовенство. Винаги пали свещ за Вас, винаги се моли!”, представи го кметът Димитър Николов. Градоначалникът може би прояви чувство за хумор, защото отец Петър от години води всяко освещаване в Бургас, на което присъства Бойко Борисов, но може и да е бил откровен, ако е запознат с политическите възгледи на отец Петър.

„Дай няколко думи, ръси и да нямаме проблеми!”, отговори в свой стил министър-председателя, след като целуна Светото разпятие. След това той се огледа за сенчесто място, където да се скрие от парещото слънце днес по обяд.

„Всяка година нашият град благодарение на усилията на кмета, и на премиера става все по-добър. Бог да ви дава много здраве и сили, да ви пази от враговете”, каза отец Петър, а след това някак си между другото отбеляза, че са необходими още малко средства за 100-годишния храм „Св.св.Кирил и Методий”. „Познава добре премиера, почеса егото му, за да получи подкрепа за храма”, коментираха свидетели на непринудения разговор между премиер и отец.