Служителката, задържана във връзка с кражбата на медикаменти за 200 000 лева от аптеката на Комплексния онкологичен център във Враца, е Десислава Димитрова, съобщава BulNews.

Димитрова е работила в аптеката като оператор на данни. Тя, заедно с всичките си колеги, е преминала разпит с детектор на лъжата. Полиграфът обаче регистрирал отклонения в отговорите й и тя била прибрана в ареста за 24 часа. След изтичане срока на полицейската мярка, обвинения не са й били повдигнати и тя е пусната на свобода.

Димитрова вече е освободена от работа в аптеката. Днес обаче тя беше в обекта, за да обучава нов служител как се борави със системата. Достъпът до компютрите й е забранен.Разследваната служителка е заснета от медиите, докато седи на стол между рафтовете с лекарства, сгъвайки найлонови торбички. Попитана за коментар по случая, Димитрова категорично отказа да каже каквото и да било.     

В понеделник лъсна липсата на скъпите лекарства за химиотерапия на онко болните пациенти. Към момента установените липси възлизат на около 200 000 лева. Точната сума обаче не може да бъде потвърдена, тъй като малко след като кражбата лъснала, системата на Онкото бе хакната, а информацията за работата му за седмици назад – изтрита.