55-годишният Георги Калудов, който в началото на декември миналата година закла по особено жесток начин собствения си баща, е починал в психиатрията в Ловеч. Мълвата бързо се е разнесла в Ахтопол, където в семейната къща на Калудови се разигра страшната сцена, съобщава "Флагман".

Георги бе настанен в Психото в Бургас и веднага преместен в лудницата за опасни луди престъпници при усилено строг режим в Ловеч в края на 2019 г., дни след като безмилостно преряза гърлото на баща си в кухненския нож.


Все още не са ясни причините за внезапната смърт на отцеубиеца. Окръжната прокуратура в Бургас не е получила смъртния акт на Георги.

Бруталната сцена се разигра на 2 декември 2019 г. в семейната къща на Георги и 83-годишният му баща Калуд Калудов на ул. „Алеко Константинов” в Ахтопол. Тялото на Калуд бе открито от дъщеря му, която влизайки в имота, видяла баща си да лежи на земята, потънал в кръв.

По-късно стана ясно, че Георги е намушкал баща си няколко пъти в областта на гърдите, като твърдял, че го убил, за да не се мъчи. Преди това срязал гърлото му.

По информация на Флагман.бг Георги е страдал от шизофрения и няколко пъти преди инцидента е лежал в психиатрична болница.

Георги така и не успя да дочака присъдата на съда за зверството, което е извършил в семейния имот в морския град.

Причините за смъртта на лудия за неясни.