На фона на широката обществена подкрепа за движението "Животът на чернокожите има значение", в групата "Чужденци в София" се появи любопитна снимка от хотел в Слънчев бряг. БЛИЦ припомня, че на входа му се вижда надпис "Само за бели" и "Животът на белите има значение".

Снимката събра множество коментари, но днес надписът липсваше.

"Не мога да коментирам несъществуващи неща, няма такъв надпис. Фейк нюз ли, как му казвате… Вие нали си имате журналистите за това нещо специална дума", коментира собственикът на хотела Георги Славов, цитиран от Bulgaria ON AIR.


Собственикът на хотела Георги Славов

"Не виждам за какво е това цялото напрежение, при положение, че в България изобщо няма закон за расизма и дори да имаше такъв надпис, който аз видях в социалните мрежи, това не е незаконно. Как може да има хотел за джендъри, за без деца, само за гейове, пък не може да има хотел за бели", попита Славов.

От външно министерство реагираха остро на случая.

"По отношение на призива, който е провиснал през хотела - варварска проява. Не бих го характеризирал по друг начин", заяви Георг Георгиев, зам.-министър на външните работи.


Зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев

Туристи в най-големия ни курорт, който посреща летовници от цял свят, казват, че подобен надпис ще дискредитира страната ни. Хотелът този сезон не е отворил за туристи заради липса на резервации, но собственикът казва, че не би върнал никой турист, дори и той да е с различен цвят на кожата.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!