Ще направим всичко възможно да не се върнат мутренските времена и ако някой си мисли друго, не е познал. Това заяви главният прокурор Иван Гешев в Дупница, където се провежда специализирана акция на полицията.

Както БЛИЦ писа спецоперация се провежда на територията на Дупница. Градът е под полицейска блокада. На всички входно-изходни артерии са разположени екипи на Жандармерията. Акцията е във връзка с разследването, което тече след изчезването на Янек Миланов.


"Претърсват се 120 кв. км площ с оглед издирване на изчезналото лице. Ако трябва, полицаите ще останат тук няколко дни, докато не се претърси цялата тази площ.

Капланов е задържан по друго дело за 72 часа.", заяви главният прокурор и посочи, че ангажирани са много други институции. "И агенцията по приходите и т.н. Предстои доста работа с колегите в Дупница. Това не е краят, а началото. Поел съм ангажименти пред брата на издирваното лице", заяви обвинител номер 1.

"Около 120 кв. км. ще бъдат претърсени, включително със следови кучета. Другата акция е по-мащабна на територията на Дупница от агенцията по труда, агенцията по труда, набелязани са лица, които да бъдат проверявани", уточни комисар Хаджиев.

Над 300 служители на МВР са ангажирани в операцията. Това, което мога до момента да съобщя е, че към момента има задържани 4 лица",  посочи още той.

В акцията, ръководена от прокуратурата, участват служители на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност", Националната полиция и отряда за борба с тероризма. Проверяват се автомобили, автокъщи в района, заведения и хотели. Униформени с полицейски кучета обхождат пустите райони край града.

Припомняме, че 43-годишният жъж от Дупница изчезна на 31 юли. От началото на август Янек е обявен за издирване. Преди няколко дни по разследването беше задържан Васил Капланов – Каплата, който за последно е бил с него. 

Гешев коментира и атентата в Сарафово.

В Сарафово делото е приключило по същество. Предстоят пледоарии, след което присъда. Надявам се да има справедливост за израелските граждани. Според събраните доказателства, атентатът е финансиран от Хизбула.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!