Огромно сметище на изхода на Асеновград в посока село Тополово шокира преминаващите. Боклуците се намират току до пътя, защото явно това място е било най-удобно за вандалите да спират с автомобилите си и да изхвърлят сметта по най-бързия начин, пише в. Монитор, от където публикуваха и снимки.

Действително край шосето за село Тополово е израснало нерегламентирано сметище. Изхвърляни са предимно строителни отпадъци – стари керемиди и тухли, найлони, празни кутии от боя, както и доста дюшеци. Последните са от старите, които соц. предприятията произвеждаха преди повече от 20-30 години. Наред с тях има и достатъчно документи, от които може да се проследи произхода на ремонтирания обект. Край строителните отпадъци има и солидно количество празни и мръсни опаковки от храна, както и пвц бутилки от безалкохолни. Черните найлонови чували отдавна са разкъсани от бездомни кучета и котки в опит да намерят нещо за ядене. Така боклуците са солидно разпилени и то на доста обширна площ край пътя.

„Очакваме компетентните органи и институции – дали е община Асеновград, или е АПИ, да се сезират и виновниците за това нерегламентирано сметище да бъдат установени и глобени. Личи си, че боклуците са изхвърляни от един по-голям строителен обект, но това може да се провери лесно по разхвърляните край пътя дипляни”, предлагат хора, натъкнали се на гнусната гледка.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!