32-годишният Христо Нейков сложи край на живота си снощи. Трагичният инцидент е станал в ботевградския квартал „Саранск”, блок 12, където той живее, гласи информация от МВР. Неговата майка, която е стоматолог, го е намерила, но не могла да му окаже помощ.
От няколко дни младият мъж заявявал пред познати, че ще се самоубие, съобщава balkanec.bg. 

Христо Нейков е работил като компютърен специалист в софийска фирма.

Засега не е ясна причината сам да посегне на живота си, най-вероятно е бил в депресия, коментираха съседи пред botevgrad.com.

В balkanec.bg съграждани на Христо също коментират трагедията. 

"След като го е заявявал, е трябвало да опитат да му помогнат. В зимния период винаги има пик на депресиите. Една консултация с психолог може да спаси човешки живот", отбелязва един от тях.

"Направо се потресох. Учех с Христо в ОУ ''Васил Левски'', в един клас на страшно умни и възпитани момчета и момичета. Христо беше изключително тих, скромен и много, ама много умен. Наистина ми е трудно да повярвам, че това е той. За жалост в България съдбата на свръхинтелигентните млади хора е такава - не оцеляват, защото тази джунгла на пошлост, арогантност и глупост смазва психиката им. Тук могат да оцелеят само посредствените. Да почива в мир душата му!", добавя друг ботевградчанин.