Стралджа има своята бяла роза. Общинарите с мил жест към родената в село Чарда народна певица Славка Калчева, научи БЛИЦ.


"С гордост мога да заявя, че прекрасната наша изпълнителка на народни песни Славка Калчева прие идеята на ръководството на общината, да бъде предложена за почетен гражданин на Стралджа" - радостната новина сподели зам.-кметът Гроздан Иванов.

Той поясни, че Докладната ще бъде внесена на февруарската сесия на Област-Стралджа, когато ще бъде гласувано.

"Чест е за нас, че невероятната Славка е родом от с. Чарда община Стралджа, а както ни изненада и самата изпълнителка, бабата, на която тя е кръстена е от нашия град" - така Гроздан Иванов разкри какво свързва родната певица със Стралджа и нейните корени.Другото щастливо събитие със Славка Калчева и община Стралджа е на Великден, разбра БЛИЦ. Народната певица ще бъде гост-звездата на събора на стралджани, който организира общината.

Така през месец април на 23.04 2022 (пада се събота) освен поп звездите Братя Аргирови и рок група Сигнал, които ще забавляват стралджани,"нашата Славка" заедно с ансамбъл "Въжички" ще допринесе Велики ден, да е и незабравим за всички жители и гости на събора в Стралджа, похвалиха се организаторите на събитието в града.