Балканската мегазвезда Горан Брегович донесе на хотелиерите в Сопот истински коледен подарък, като потвърди участието си на площада в подбалканския град навръх Нова година. Големият му концерт ще е под съпровода на част от оркестъра му „Ъндърграунд“ и това препълни градчето на Вазов. Интересът към необузданите му ритми е толкова голям, че в момента има останали само няколко стаи и то с цени от 120 лв. на нощ, съобщава "Монитор".

Геният ще огласи Стремската долина с невероятните хитове „Едирлези” и „Месечина” . Брегович идва по покана на бившия кмет на Каварна Цонко Цонев, който е личен приятел на градоначалника на Сопот Деян Дойнов.

Избрано: 6 от най-добрите СПА хотели в цяла Европа

Именно той е и единствената чужда звезда, която ще огласи родните площади тази година. Болшинството от големите градове залагат на фолклорна програма. Оркестър „Добруджански авлиги“ ще озвучи площад „Свобода“ в Добрич, а общината е подготвила за всеки, решил да празнува на открито, чаша вино. Бюджетът за коледната и новогодишната програма на града е 25 000 лв., като 5000 лв. са осигурени за новогодишната вечер.

Виртуозният кларнетист Иво Папазов-Ибряма и създаденият от него в далечната 1974 г. оркестър „Тракия“ ще веселят старозагорци, а на сцената заедно с тях ще бъдат народните певици Мария Карафезиева и Таня Маринова.