Като гнусна лъжа определи твърдението на Николай Петров, че жена му е била закарана жива в моргата, изпълнителният директор на МБАЛ „Христо Ботев“ – Враца. 

Врачанин влезе в моргата, за да прибере умрялата си жена, докосна ръката ѝ и изтръпна

Два дни след като ужасеният врачанин разказа пред медиите зловещата случка, шефът на болницата свика пресконференция, на която категорично заяви, че твърденията на мъжа са измислица и това е била директна атака срещу болницата и хората, които работят в нея. 

Д-р Керемедчиев потвърди, че в спешното приемно отделение и в реанимацията е била приета пациентката Мая Петрова. 

Когато за първи път жената постъпила за лечение в реанимацията била в много тежко състояние. Лечението й продължило от 13 до 27 август, след което била изписана, уточнява Bulnews.bg. 

На 6 септември обаче отново жената се озовала в лечебницата, но този път била настанена в спешното приемно отделение. На следващия ден в 13.30 часа, по документите, с които разполагат в МБАЛ-Враца, Мая била изписана и настанена за лечение в центъра за психично здраве. 

Изпълнителният директор на болницата е категоричен, че жената никога не е попадала в моргата и лекари не са се обаждали на съпруга й във въпросния ден.

„Възможно е това да е атака срещу болницата. Периодът е особен“, каза д-р Керемедчиев, като визираше започналата отдавна предизборна кампания. 

От какво е била лекувана Мая в реанимацията и в спешното директорът не даде отговор. 

Не е ясно и защо е била настанена от болницата директно за лечение в психото.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!