Окръжен съд – Благоевград взе най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на обвиняем за убийство на брат си.  Както БЛИЦ писа на втория ден от Великденските празници полицията в Благоевград бе вдигната на крак, след сигнал за намерен в двора на къщата си мъртъв мъж. Починалият бе открит до оградата зад къщата, в която живее заедно с по-малкия си брат. По-късно стана ясно, че двамата са се скарали и се е стигнало до братоубийство.

След анализ на събраните доказателства, състав на Окръжен съд – Благоевград, председателстван от съдия Петър Пандев, прецени, че може да се направи обосновано предположение, че С. С. В. е съпричастен към деянието, за което му е повдигнато обвинение, както и че съществува реална опасност той да се укрие.
 
С. С. В. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 03.05.2021 г. около 10.00 часа в с. Покровник, общ. Благоевград, в махала “Влаховци“, умишлено е умъртвил чрез нанасяне на удари с твърд предмет /тояга/ в областта на главата брат си – Й. С. В. – престъпление по чл. 115 от НК.
 
 Постановеното определение от Окръжния съд подлежи на обжалване в тридневен срок пред Апелативен съд град София.