Веднага след като стана ясна новината за задържането на братовчеда на момиченцето - Мехмед Муса, хората от града изразиха притеснение. Още снощи те се събраха пред блока на убитата Дамла, днес те отново са там на протест, предава Нова телевизия.
"Притеснени сме понеже трябва да знаем мотивите защо е извършено това тежко престъпление. Искаме да видим улики. Протестите ще продължават, ако органите не си свършат работата", заплаши момчилградчанин.

"Полицията няма още отговори на важни въпроси. Самопризнанието не е доказателство. Ние не сме сигурни, че е той. И той пак вече е изкаран психично болен", възмути се друг съгражданин на убиеца.

"Страх ни е, че този човек ще го изкарат психично болен и ще излезе след няколко месеца. Ние няма да го търпим тук. Той е едно животно, дето е убило една невинна, а като се върне тука, ние ще го убием и после ние ще лежим в затвора, защото сме нормални! Досега не сме видели да се закача с някого. Никога не е казал на някого нещо. Не сме чували нищо лошо за него", каза млад мъж.

"Той има страх от някъде, някой сигурно го е заплашил. Заедно бяхме в болницата, той от баща си чу това нещо за смъртта на момичето. Към детето винаги се е отнасял добре", каза майката на Мехмед - Фатме Хасан, която пък все пак призна, че в петък вечерта синът й е излизал и се е прибрал към 1 през нощта. 

Мехмед е работел в мобилен оператор и във фабриката, където е работела и майката.

"Не сме спокойни отново. Не е доказано, че слуховете не са истина. Ако се докаже, че е психично болен, те ще го върнат тук при нас и какво? Нашите внуци ще са под този стрес, под който сме в момента. В нашия град до момента се страхувахме от уличните кучета, а вече има убити между нас. Как се очаква да реагираме? Естествено, че ще се вдигнем", заяви млада дама, протестираща пред блока на убитата Дамла.