Градинка в центъра на Столипиново се превърна в сметище. Проблемът не е от вчера, а боклукът е много и е ежедневно изхвърлян, дори и след като сметището бъде разчистено то се образува отново и отново. Грозната картинка се разиграва на улица „Възход”. Според мъжът, направил снимките, проблемът е в липсата на контейнери.

„Всеки ден се изхвърля страшно много боклук в тази градинка. Контейнери няма и хората са принудени да хвърлят на земята. Толкова ли не може да се сложат едни казани, които да се изпразват всяка сутрин от камиони”, коментира той.

Според шефа на „Чистота” Иван Стоянов проблемът не е само заради липсата на контейнери на улицата. На въпросното място преди време са били поставени казани, но жителите на квартала отново са си хвърляли боклука около тях, а не вътре. Съответно сметище пак е имало, а и то много по-голямо. Жителите на района поискали казаните да бъдат премахнати. И към момента те са преместени на улица „Храбрец”.

„Трябва малко усилие, за да се научат хората да си хвърлят боклука в съответните места, а не на улицата. Контейнерите са съвсем близо и ако човек има желание може да отиде до там”, коментира Иван Стоянов.Източник: trafficnews.bg