Карък ще плаща 10 000 лева глоба за нарушение на карантината, пише „Телеграф“. Мъжът е жител на малкото градче Елхово. След като се върнал от Германия на 20 април, той трябвало да бъде поставен под 14-дневна изолация.

В последния ден от срока около обяд униформени потърсили карантинирания на мобилния му телефон. Той веднага отговорил на обаждането и дори се показал на терасата на апартамента си. Четири часа по-късно полицаите решили отново да проверят. Оказало се обаче, че в този момент мъжът вече не бил в дома си, а пътувал към съседния град Болярово.

Тъй като нарушил карантината, по случая било образувано досъдебно производство. В хода му било установено, че каръкът щял да бъде освободен от изолацията след по-малко от 12 часа.

Въпреки минималното провинение роденият в Гоце Делчев безработен и неосъждан до момента мъж сега е осъден на три месеца затвор при 3-годишно отлагане на изпълнението и глоба в размер на 10 бона.

Наказанието е в резултат на постигнато споразумение с наблюдаващия прокурор, което е одобрено на 29 май от състав на елховския районен съд.