Резултатите от вота в квартал „Надежда“ в Сливен и едно от селата в общината са попречили на кандидата за кмет на ГЕРБ Стефан Радев да спечели кметската надпревара на първи тур. Това обяви министърът на земеделието и областен координатор на партията Десислава Танева.

Само 600 гласа не са достигнали на ГЕРБ да спечели кметското място на първи тур в Сливен, съобщи тя.  „Какво попречи за победа на първи тур? Резултатите в квартал „Надежда“ и резултатът в село Селиминово“, каза тя, цитирана от БНР. 

Кандидатът за кмет на ГЕРБ Стефан Радев обяви, че в градските секции с изключение на квартал „Надежда“ са постигнали много добри резултати

„Убеден съм, че сливналии ще излязат отново на изборите, на балотажа след една седмица и ще заявят ясно намерението си за продължаване на позитивното развитие на община Сливен“, каза той.

Кандидатът на БСП Кольо Милев коментира, че основен победител на първия тур са негласуващите. Той добави, че в оставащите дни до втория тур ще направи всичко възможно негласувалите да отидат до изборните урни.

„Защото всеки свободно изразен глас е глас против купения вот, против корпоративния вот, против натиска, против страха“.

В битката за Общинския съвет ГЕРБ печели най-много мандати 17, а БСП - 10.Общият брой места в местния парламент са 41.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ