58-годишният германец Михаел вече трета седмица е в Бургаската болница /МБАЛ/ и никой не иска да си го прибере обратно. За това алармираха очевидци на ситуацията в здравното заведение. 

Лекари, сестри и администрация са в чудо, обмислят да пишат писмо до Ангела Меркел за безпризорния немец, пише в. Труд

Той вече е добре, но никой не се интересува от него, няма пари за храна и лекарите му купуват, за да не гладува.

Последно са се свързали със сестра му, която казала, че не го иска, но настояла периодично да и се обаждат как е.

Човекът е с диагноза „шизофрения“, дошъл е в Слънчев бряг като организиран турист, но непрекъснато вдигал скандали и налитал на бой. В Бургаската болница се озовал, след като си счупил ръката по неизвестни причини.

Възможно е да е бил пребит, ако се е заяждал с някого по алеите, предполагат близки до случая. Малко преди да получи травмата той се заяждал с управителя на ресторанта, където се хранел, налетял на бой и охраната го изхвърлила. Къде е ходил от там нататък не е ясно. 

В болницата гипсирали ръката му, уведомили полицията и го пуснали да си ходи. След броени часове той отново се появил – този път със счупен таз.

Така от 19 юни Михаел е в ортопедичното отделение на болницата. Непрекъснато разказвал, че е бит, преследван и репресиран. На 25-ти юни групата, с която е дошъл, си е отлетяла обратно за Германия. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!