Съпрузи са задържани във връзка с извършено тежко криминално деяние в Етрополе. Това съобщиха от пресслужбата на ОДВМР-София.

Около 20.15 часа вчера в РУ- Етрополе постъпил сигнал за прострелян мъж при скандал, възникнал пред частен адрес на ул. „Батак“. На адреса веднага били изпратени полицейски служители.

Междувременно пострадалият потеглил с автомобила си, но предвид нараняването си успял да се придвижи до бензиностанция в града. 

32- годишният мъж от София е транспортиран в болнично заведение с прострелна рана в корема, с опасност за живота. 

В хода на незабавно предприетите оперативно- издирвателни действия на криминалисти и разследващи полицаи от ОДМВР-София и районното управление в Етрополе е установен физическият извършител на престъплението- на 57 години от същия град. 

Заедно с него за срок до 24 часа  е задържана и 43-годишната му съпруга, и двамата без криминалистически регистрации до момента. 

По първоначални данни мотивът за извършеното деяние е от личен характер. При извършения оглед на местопроизшествието е иззето оръжието на престъплението - законно притежаван револвер 22-ри калибър и боеприпаси за него.


По случая е образувано досъдебно производство по чл. 115, вр. чл. 18 от НК. Действията по разследването продължават под надзора на Софийка окръжна прокуратура.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!