Зам.-председателят на Общинския съвет в Бургас Бенчо Бенчев, който се е намирал в хотела в Истанбул, където снощи бе арестуван Димитър Желязков-Очите, не е арестуван. Това заявиха от Спецпрокуратурата в отговор на въпрос кое е второто издирвано лице, освен общинския съветник от Несебър.
Преди минути в интернет се появи информация, че влиятелният бургаски бизнесмен, който е сред крупните зърнопроизводители, е арестуван по време на спецоперацията по залавянето на Очите. Факт е обаче, че и двата телефона на Бенчев са изключени, пише "Флагман". 

В Бургас не е тайна, че Бенчев държи основния пакет от акциите в Аркус – Сигурност, където Митьо официално работи като консултант. Общоизвестно на града е също, че Желязков е забелязван на разговор с Бенчев, но всички които познават бизнесмена и семейството му, са убедени, че той няма как да е замесен в тъмните дела на несебърския ъндърграунд бос.

По информация на бургаския сайт, Бенчев се е намирал в Гърция, когато е започнала акцията на ГДБОП  в четвъртък, рано сутринта. Двамата с Митьо Очите са се видели в Гърция и е много вероятно да са потеглили от там за Истанбул – още преди да бъде издадена червената бюлетина за издирването му от Интерпол.

По информация на Флагман.бг няма повдигнато обвинение за участието в ОПГ-то на Очите.

В Бургас се знае също, че Бенчев помогна на Желязков изключително много за възстановяването му след стрелбата във 4you преди 2 години – чрез осигуряване на специализиран транспорт, който бе нужен на простреляния бос многократно при пътуванията му до Турция, Германия и Австрия – за лечение.

Бенчев е сред известните меценати в Бургас. Около името му се вдигна шум през септември миналата година, след като стана ясно, че е собственик на  фамозен поръчков "Ролс Ройс", който е единствен по рода си в България. Парламентаристът от БСП цъфна със суперскъпата лимузина на чествания по повод 132-ата годишнина от Съединението на България. 

 
ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ