Диагонално начертана на пътя пешеходна пътека хвърли в шах стотици жителите на най-големия жилищен комплекс в Бургас – „Меден рудник”.

Зебрата се намира на вход/изхода на ОДЗ „Морска звезда” откъм бл. 47 и нямаше да направи впечатление  на мнозина, ако на нея нямаше нарисувани с шаблони надписи „Погледни” със стрелка, сочеща към нищото. Пешеходната пътека е разположена точно пред входната врата на детската градина и вместо да минава перпендикулярно на широката не повече от 6-7 метра улица, тя минава по изключително странен начин, като така дължината й се увеличава поне двойно. 

„Има сложени и релефни плочки за незрящи, корто е абсурдно. Как да разберат те, че не се минава направо, а настрани?", „Това вече е иновация! Не болардите, които се прибират  в земята с дистанционно”, „Те хората така или иначе по този начин пресичат, вече ще са легални пешеходци”, са само част от коментарите на хора под снимките на зебрата, които днес бяха публикувани в мрежата, въпреки че пешеходната пътека на това място е нарисувана по този начин от поне 2 години.