Три жени бяха глобени от Районен съд-Разград за дребно хулиганство, заради това, че са се сбили и са си скубали косите след слизане от автобус в Липник. Решението не е влязло в сила, чака се решение на втора инстанция – Окръжен съд.
Трите жени – майка и дъщеря от Ясеновец и връстничка на дъщерята от Липник – работели в цех з пакетиране в Търговище. Двете по-млади жени имали стара вражда. На 8 декември миналата година малко след полунощ със служебен автобус те се прибирали към родните си места. Жената с инициали Ф.М. седнала на първата седалка, където обичайно сядала връстничката й Х.А. Това станало повод за размяна на псувни между двете. Когато около 1,30 ч. автобусът спрял в Липник, Ф.М. станала, за да слезе, но била бутната с рамо от Х.А., която се канела да седне на освободено място. В отговор жената от Липник се подиграла на другата, с думите, че си личи кой е глупак, след като от една година не може да завърши шофьорски курс. Засегната, Х.А. също слязла от рейса, за да се разправя с обидилата я жена. Последвала я майка й – В.М., която след обида към дъщеря й първа започнала физическата разправа, като хванала за дрехите жената от Липник, след което й ударила шамар, тя пък захапала ръката на дъщеря й, в отговор майката хванала нападателката на детето й за косата и я задърпала. Според съдебното решение последвала размяна на удари и скубане на коси между трите, докато шофьорът и други пътници от автобуса ги разтървали. 

На трите са съставени актове по Указа за борба с дребното хулиганство, а Районен съд-Разград е постановил и за трите по-леката мярка – глоба. За майката и дъщерята санкциите са по 500 лева, тъй като те са започнали нанасянето на ударите, а жената от Липник е глобена с 200 лева.