Председателката на 45-тото Народно събрание (НС), което просъществува изключително кратко време, Ива Митева бе изненадана в Пловдив, пише Plovdiv24.bg.

Николай Димитров, студент от Аграрния университет в града под тепетата, подари на дамата червена роза, малко преди тя да влезе в зала "СИЛА", където днес лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов се среща със студенти.Ива Митева Рупчева е родена в Разград. Завършила е висше образование в СУ "Св. Кл. Охридски" през 1996 г. Отчислена е с право на защита като докторант по докторска програма "Конституционно право на Р България" в Институт за държавата и правото към БАН. Професионалният си стаж е започнала през 1998 г. в Министерството на правосъдието.

От 2000 г. е назначена в Народното събрание и е преминала през всички стъпала в парламентарната администрация от държавен експерт до директор на Дирекция "Законодателна дейност и право на ЕС". Била е член на експертните екипи за подготовка на предложение и обсъждане на промени в конституцията.

От 2007 г. активно участва в изработването на промените в изборните закони като член на експертните екипи за изработването на Изборен кодекс и приемането на нов Изборен кодекс.

От 2017 до 2019 г. е лектор по практическо нормотворчество в програмата за следдипломна квалификация на Института за публична администрация и СУ. Хоноруван преподавател в НБУ, департамент "Право", курс "Практическо нормотворчество".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ