Изборен парадокс. 7 души гласоподаватели - толкова са жителите на родопското село Косово.  Хората на обезлюдялото село не знаят името на нито един от кандидатите, но искат следващите депутати да са млади, да им увеличат пенсиите и да съживят селото им, информира Нова телевизия.

Косово -това не е размирната балканска държава, а сгушено малко селце в Родопите, на 50 километра от Пловдив. Сред рушащите се къщи трудно е да срещнеш човек. От 1300 души, жителите му днес се по-малко от пръстите на две човешки ръце.

Най-младият избирател тук е на 60- години, а най-старият е баба Мария- на 88. Казва, че ще отиде да гласува заради пенсията.

В селото изборна секция няма. Най-близкото населено място, където могат да упражнят вота си е на 8 километра от тук - в Нареченски бани.

В селото, до което не стига автобус, а хлябът се доставя два пъти в седмицата, надежда все пак има. От две години чужденци, а и българи започнали да купуват старите къщи и да ги възстановяват. Като Васил, който идва със семейството си от столицата.

Надеждата, с която днес и 7-те останали жители на Косово ще гласуват, е малкото им селце да се превърне в туристически център.ОЧАКВАЙТЕ В БЛИЦ ГОРЕЩИ НОВИНИ ЗА ИЗБОРИТЕ