44-годишният преуспял столичанин Георги Георгиев заряза шумния живот в София и вдигна имение в санданското село Плоски, пише struma.bg. От 1992 г. до 2002 г. Георгиев бил директор на транспорта в БТК - София. От 2002 г. до 2008 г. е мениджър в „Атика Медиа“, която издава списанията „Плейбой“, „Грация“, „Максим“, „Джой“ и „ОК“. До миналата година е изпълнителен директор във фирма „Клевър Медиа“, която издава списание „Гламър“, и представител за България на DeAgostini.
Преди четири години Георгиев купува 1 декар място в родното село на майка си Йордана Величкова и построява къщата на мечтите си.<br /> <br /> &bdquo;Когато бях дете, идвах всяко лято при баба ми Стоянка и дядо Анастас в село Плоски, тъй като баща ми е софиянец и живеехме в София, но гостувах често на родителите на майка ми в хубавото санданско село. Оттогава е и мечтата ми. Все си казвах тогава, че ако имам някога възможност, ще си построя самостоятелна хубава къща тук, в китното селце Плоски, където минаха най-безгрижните ми години от детството и винаги ме е гонила носталгията за селската идилия. Тъй като съм работил в медийния бизнес в продължение на 10 години и съм получавал по над 10 000 лв. месечно заплата и хонорари, това ми даде възможността да реализирам мечтата си.<br /> <br /> Създал съм в това имение всякакви условия, удобства и лукс, за да се чувствам удовлетворен в дома си и нищо да не ми липсва. Къщата е на 2 етажа плюс един тавански. Посрещам тук приятели от цяла България. На двора съм направил кабина-барбекю, което освен че през зимата използвам за отопление, а и за чеверме, на което се въртят агнета, които хапваме, когато ми идват приятели на гости или пък по някакъв повод. Имам и изба, където съхранявам виното, което произвеждам с много любов. За горещото лято пък съм направил външно джакузи, в което релаксирам, тъй като е прекрасно да седиш на двора и да слушаш чуруликането на птичките. Заобиколено е с райграс и екзотични дръвчета, мястото е много тихо и спокойно. В долния ъгъл на двора се намира фурната на дърва, където може да се пече домашен хляб, дивеч или да се приготви барбекю. Всичко съм измислил сам кое къде да се направи и как да изглежда, без намеса на архитект&rdquo;, разказва на чаша кафе под навеса в райския двор Георги Георгиев пред репортер на &bdquo;Струма&ldquo;.<br /> <br /> &bdquo;През последните 4 години, откакто се заселих в майчиния край тук, в Санданско, започнах да изкупувам лозя, първоначално купих 10 дка, а от тази година те вече са 50 дка. Доскоро правех вино само за лични нужди и за да черпя приятелите си с божествената напитка. Тъй като декарите станаха доста, с брат ми Тодор започнахме строеж на винарна в селото, аз имам лозята, усвоил съм практиката за правенето на хубаво вино, а той пък е завършил във Великобритания бизнес администрация и ще бъдем един добър екип, дай Боже. Тъй като съм се установил да живея категорично в Пиринския край, в бъдеще ще продължа да отварям работни места за хората от района. Купих още едно място, близо 2 дка, в долната махала на селото и плановете ми са следващата година да построя хотел с цел да развия селски туризъм, като построя и по-голяма винарна, в която всеки турист да може да дегустира от вината и същевременно да си купи&hellip;&rdquo;, допълва той. /БЛИЦ<br />