Издирват се туристите, къпали се на езерото „Бъбрека” в Рила. Това съобщиха от ръководството на НП "Рила".

Поискана е повече информация за случката от подателя на сигнала. Според социалните мрежи те са били от Сърбия. Образувана е преписка и се прави разследване по сигнала. Към преписката са приложени 4 снимки.  На фотосите, качени в мрежите от турист, минал по това време край Бъбрека, се виждат трима-четирима мъже, единият е в езерото до кръста. Подателят на сигнала е категоричен, че мъжете са сърби.  

Скандално! Сърби се окъпаха в "Бъбрека" в Рила СНИМКА

 

На нарушителите ще бъде наложена глоба, поясни експерт от НП "Рила".

В същото време парковата охрана и екипите за контрол са реагирали и по подаден друг сигнал - за навлизане на МПС на територията на парка в района на хижа „Рилски езера“. Те незабавно са насочени към езеро „Бъбрека”, но при пристигането им никой не е открит на мястото.

Продължава събирането на допълнителна информация по извършеното нарушение и в случай че бъде установен, нарушителят ще бъде санкциониран.

Не е прецедент някой да се изкуши и да навлезе във водите на някое от Седемте езера, коментират туристи. Цял дупнишки ансамбъл влезе в едно от езерата и беше глобен с 10 000 лева. Снимачен екип от САЩ пък лови жаби по циркуса и също беше санкциониран.

Дежурните планински спасители на хижа "Рилски езера" казаха, че до тях не е постъпвал сигнал за къпещи се по езерата. Те нямат и отношение към подобни нарушения.