Минаха три месеца, в които преминавам през всички кръгове на ада. Ще премина и през деветия. Моите най-близки хора в политиката ме предадоха и жив ме погребаха, но виждате, че съм на крака и ще продължа мандата си. Това каза експредседателят на Общинския съвет в Бургас Бенчо Бенчев, засечен да влиза в твърде семпъл сребрист Мерцедес, съобщава Флагман.

 С тази кола днес той за пръв път пристигна за редовна сесия на местния парламент, след като три месеца остана у дома си, претегляйки на кантар всеки от своите приятели и партийни саратници.

Бенчев днес не седна на деловия президиум като заместник председател, а се отправи скромно към задните банки, отказвайки коментар пред медиите. Както е известно, БСП свали доверието си от него, веднага след неприятния инцидент с Димитър Желязков Очите в Истанбул, когато популярният политик получи обвинение за укривателство, а малко по-късно и заради държането на нерагламентиран брой патрони за законно притежавано от него оръжие.

„Вярвам в правосъдието и чакам час по-скоро истината за мен да излезе наяве, защото не съм престъпник. От 7 август отмятам списък с имена на приятели, повечето от които съм зачеркнал“, каза Бенчев пред нашия репортер току-що.

Той отказа да даде подробности за новия кафе-бар „Култ“,  който се вижда, че е в подземието на сградата в центъра на Бургас, на която той е собственик чрез своята фирма „Бенмар“.

Феновете на нощния живот чакат с нетърпение откриването на „Култ“, което се очаква да взриви почитателите на популярната музика.