Най-старата изба в Южна България „Вила Ямбол“ организира грандиозен празник на виното в родния си град Ямбол. Събитието събра над 6000 души в централната градина в неделя.
За трета поредна година избата използва професионалния си празник, за да благодари на местната общност, служителите  и всички граждани и гости на Ямбол. Събитието включваше традиционни танци от региона, кукери, които представиха ритуали, свързани с виното, музикални изпълнения на народни песни и кулинарно шоу, водено от Ути Бъчваров. Повече от три хиляди литра червено вино се разляха в чест на празника. За специалното си кулинарно шоу Ути Бъчваров поднесе, по думите на самия него, най-внушителното количество свинско с кисело зеле, което някога е приготвял. Атмосферата на празничния ден допълниха изпълненията на Ансамбъл „Тунджа“ и народната певица Поли Паскова. Традиционно, към наричанията за здраве и плодородие бе включен и характерният за региона кукерски ритуал.

Шефът на винарната Красимир Аврамов подчерта водещата позиция на „Вила Ямбол“ на пазара с продукти като „Ямболска гроздова“, винената серия Villa Yambol и особено най-новите вина с марката Kabile, пуснатa от миналата година. За това кратко време новата серия спечели множество престижни награди от международни изложения, включително три златни медала за Kabile Мавруд и Каберне Совиньон - от Mondial de Bruxelles, Vinalies International и от London experts in wine, както и единственият двоен златен медал на Mondial de Bruxelles за резервата Villa Yambol Каберне Совиньон. На Винария 2017 „Вила Ямбол” спечели "Златен ритон", 9 златни медала и 4 сребърни за своите вина, с което получи и ексклузивната награда „Бъчва на годината". Продукцията на избата се реализира на четири континента – Европа, Азия, Америка и Африка, като „Вила Ямбол“ си извоюва позицията на една от най-динамично развиващите се в България. Новината от празника е, че винарната тази година пуска две нови резерви от серията „Кабиле“, именувана на Тракийския и античен град край Ямбол.

 „Тук е пълно с тракийски знаци, че по тези земи са се правели още от древността страхотни вина. „Вила Ямбол“ продължава тази велика, хилядолетна история. А където има хубаво вино, има хубава храна и готини хора“, разказа Ути Бъчваров. „С този празник искаме да благодарим на ямболии и на нашия регион, че ни помагат да правим висококачествени български вина. Щастливи сме, че достойно защитаваме традициите във винопроизводството още от 1924 година“, каза изпълнителният директор на „Вила Ямбол“ Красимир Аврамов.